Instagram hesabımı nasıl koruyabilirim ?

Instagram hesabımı nasıl koruyabilirim ?

Instagram hesabımı nasıl koruyabilirim ?

Instagram hesabınızın hackerların ve dolandırıcı insanların eline geçmesinden endişe ediyorsanız, hesabınızı korumak için güvenliğinizi güçlendirmeniz gerekiyor. Instagram hesabınızın savunmasız kalmasını istemiyorsanız hesabınızı güvende tutmanız en iyi yollarını sizler için paylaşacağız.

Instagram hesabımı nasıl koruyabilirim

Instagram hesabınızın hackerların ve dolandırıcı insanların eline geçmesinden endişe ediyorsanız, hesabınızı korumak için güvenliğinizi güçlendirmeniz gerekiyor. Instagram hesabınızın savunmasız kalmasını istemiyorsanız hesabınızı güvende tutmanız en iyi yollarını sizler için paylaşacağız.

Güçlü Email Şifresi Belirleyin

Hesabınızı ele geçirmek isteyen birisinin ilk bakacağı email adrsiniz olacaktır. Email hesabınıza erişim sağlandığı anda tüm hesaplarınıza rahatlıkla giriş yapabilir, hesabınızın şifresini sıfırlayabilir. Email şifrenizi belirli dönemlerde değiştirmenizi daha güvende olmak için "iki adımlı doğrumalayı" etkinleştirmeniz email adresinizi koruyacaktır. Email adresinizi korumanız hesabınızın çalınmasının bir yöntemini engelleyecektir.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması Yapın

Instagram hesabınızın güvenlik düzeyini arttırmak için İki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirebilirsiniz. İki faktörlü doğrulamayı aktif ettiğinizde şifrenizi biri bilmiş olsa bile hesabınıza erişim sağlayamaz.

Instagram Şifrenizi Güncelleyin

Instagram şifrenizi belirli sürelerde güncelleyin ve güçlü şifreler belirlemeye dikkat ediniz. Şifre belirlerken Büyük ve Küçük harf kullanımının yanı sıra sayı ve karakter kombinasyonu şeklinde olmasını öneriyoruz. Örnek: SiF3re!M, gördüğünüz gibi Büyük ve küçük harf, sayıları ve belirli karakterleri kullanarak güçlü bir şifre oluşturmuş olduk.

Dikkat: Lütfen evcil hayvanınızın adını, göbek adınızı, doğum tarihinizi, telefon numaranızı, ve insanlar tarafından bilinen kolay tahmin edilebilen şifrelerden mutlaka uzak durunuz.

Hesabınıza Erişim Yaptığınız Cihazlardan Çıkış Yapın

Herkese açık veya paylaşımlı kullandığınız bilgisayar, tablet ve telefonların yanından uzaklaşmadan önce hesabınızı kapattığınızdan emin olunuz. Bazen dalgınlığınıza geldiğinde tarayıcının şifreyi kaydetme seçeneğini aktif ederseniz, tarayıcıdan bir sonraki seferde hesabınıza şifresiz erişim sağlanabilir. Bu sebepten kullandığınız bir bilgisayar tarayıcısının geçmişini silmeyi unutmayın.

Tanımadığınız ve Fake Hesapları Kabul Etmeyin

Genellikle Hacker dediğimiz insanlar ilk başlarda bir tanıdığınızın kılığına girecektir. Tanıdığınız adına oluşturduğu fake hesapla sizinle iletişime geçebilir, sizin hakkınızda kişisel bilgileri öğrenebilir bu sayede hesabınızı elinizden alabilir. Bu sebepten sizi ekleyen kişilerin hesapları kontrol edin, iletişim numarası varsa hesabın ona ait olup olmadığını mutlaka sorun.

Bilmediğiniz Linklere Tıklamayın !

Son zamanlarda hesabı hacklenen insanların en büyük yaptıkları hata, Instagram, Facebook, Whatsapp üzerinden vb belli başlı yerlerden size link gönderildiği zaman kesinlikle gelen linklere tıklamayın. Linklere tıkladığınızda Bilgisayarınıza, Telefonunuza kötü amaçlı yazılımlar yükleyebilir hesabınızı alabilir. Bazen kullandığınız platformun orjinal adresine benzer domainler alarak sizleri yanıltabilirler, Hiç bir şekilde bilmediğiniz emin olmadığınız linklere tıklamayınız.

Instagram DM Telif Mesajlarına inanmayın

Son zamanlardaki bilgisayar korsanlarının ve dolandırıların hackleme yöntemleri telif mesajlarıdır. Instagram gibi görünen hesaplardan sizlere Telif İhlali sebebiyle link göndermektedirler, Telif itirazında bulunmanızı isterler bu sebepten sizde belirtilen linkle tıklayarak şifrenizi, email adresinizi, hatta iki faktörlü doğrulama şifrenizi bile paylaştığınız an hesabınız ele geçiriliyor. Bu sebepten kesinlikle hiç bir linke tıklamayın bu tür mesajlara inanmayınız. Sosyal Medya Platformlarının hiç biri size özel dm mesajı göndermez.

Instagram çalınan hesabı geri alabilirmiyim

Hesabınızın başkasının eline geçtiğini düşünüyorsanız hesabınızı güvene almak için yapabileceğiniz bir kaç yöntem var.

Email adresinizi kontrol ederek instagram şifrenizin veya e-posta adresinizin değiştiğini bildiren bir e-posta aldıysanız bu değişikliği geri alın linkini tıklayarak geri alabilirsiniz.

Instagram'dan giriş bağlantısı talep ediniz.

Instagram'dan güvenlik kodu veya destek talebinde bulunuz.

Kullanmış olduğunuz telefondan giriş yapmaya çalışın, instagramın yönlendirdiği talimatları uygulayınız.

Son Eklenen Yazılar

Canlı Destek
Whatsapp