Instagram reels video nasıl hazırlanır?

Instagram reels video nasıl hazırlanır?

Instagram reels video nasıl hazırlanır?

Instagram reels video nasıl hazırlanır, Instagram ile alakalı merak edilen önemli bir konudur. Sosyal medya platformu kullanan kişi sayısında meydana gelen artış, platform üzerinde kullanıcı memnun etme noktasında önemli gelişmeler olmasına neden olmaktadır. Bu gelişmeler kullanıcılar tarafından beğeni kazanır.

Reels içerikleri hakkında bilgi almak ve video hazırlama yöntemlerini öğrenmek için bizi takip edebilirsiniz. Sitemiz üzerinde yer alan sosyal medya konulu içerikler sayesinde aklınıza takılan sorulara yanıt verebilirsiniz. İnstagram reels videosu nedir sorusuna yanıt almak için bizi takip edin.

Instagram reels videosu nedir?

Reels videolarının ne olduğunu anlamak için basit bir tanım yapmak yeterli olacaktır. Kesit kesit videoların birleştirilmesine olanak sağlayan, 30 saniye içinde videonun tamamlandığı, arka fona istenen müziğin eklendiği videolar ifade edilebilir. Fakat son güncellemeler sonrasında bu sürede artış meydana gelmiştir.

Reels videoların diğer videolardan farkı, kesit kesit halinde hazırlanan videoların seslerinin kapatılabilmesidir. Videonun kendi sesini kapattıktan sonra arkaya fon olarak başka şarkı konarak tam bir bütünleşme elde edilir. Reels videoları 24 saat içinde kaybolacak şekilde story olarak paylaşılabileceği gibi, post olarak da paylaşımı yapılabilir.

Instagram kullanıcı reels videoları hazırlamak istedikleri zaman gerekli koşulu sağlamaları halinde aşamalara geçebilir. Videolar kısım kısım seçilen video ya da fotoğraf şeklindedir. Bu nedenle görseller ve videoların hazır tutulması gerekir. İnternet bağlantısı olan cihaz üzerinden video paylaşmak istendiği zaman hesaba giriş yapılır. Bu hesap üzerinde sağ üst kısımda bulunan hikaye paylaşım alanına girilir.

Alt kısımda reels seçeneği tercih edilir. Bu video içinde kullanmak istenen her içeriğin işaretlenmesi sağlanır. İşaretlenme sonrasında video içeriğinde hangi içeriğin hangi sıra ile yer alacağı belirlenmelidir. Sonrasında da şarkı eklenerek video hazır hale getirilir.

Instagram reels video nasıl hazırlanır sorusuna sizler için bu şekilde yanıt verebiliriz. Videoların keşfet bölümüne düşmesi için kaliteli içerik olması yanında, global anlamda da geçerli olması son derece önemlidir. İnstagram algoritması gereğince daha fazla insanın ilgi alanına giren videoları tercih eder.

Son Eklenen Yazılar

Canlı Destek
Whatsapp