Twitter ve Instagram'da mavi tık nasıl alınır?

Twitter ve Instagram'da mavi tık nasıl alınır?

Twitter ve Instagram'da mavi tık nasıl alınır?

Instagram ve Twitter için mavi tık, doğrulanmış bir sosyal medya hesabına sahip olduğunuzu gösteren, mavi rozettir. Sosyal medya dünyası için mavi tık aynı zamanda popülerlik gösteren bir sembol olarak algılanabilir. İnstagram, facebook ve twitter gibi birçok sosyal medya platformu için mavi tık almak mümkün olabilmektedir.

Mavi tık almak; gerçek hesaplara sahip olmak, hesabın aktif olması ve değerli işler yapmanız sonrasında hak edebileceğiniz semboldür. Bu anlamda mavi tık nedir, mavi tık almak için neler yapmam gerekir sorularına yanıt almak için sitemizi takip ederek sizlere hazırladığımız içeriği okuyabilirsiniz.

Genel olarak kişiler çok sayıda takipçisi olan, ünlü kişilerin hesaplarının yanında mavi onay işareti görür. Bu mavi sembol hesabın sosyal medya tarafından resmi olarak doğrulandığı anlamına gelmektedir. Kişinin ya da markanın bu sembole sahip olması gerçek olduğu anlamına gelir.

Instagram'da önemli kişiler ve markalar mavi tık alabilir. Sahte hesaplar ve taklitler asla buna sahip olamaz. Sahte hesaplar, sosyal medyada iyi bilinen hesapları hedef alarak, sahtekarlık yapmak adına ve takipçi toplamak adına kullanılmaktadır. Bu da markanın imajını olumsuz yönde etkiler.

Mavi tık alma işlemleri

Mavi tık almak için doğrulama süreci için başvuru yapmanız gerekir. bunun için profilinizin ziyaret etmeniz ve sağ üst köşede menü düğmesine tıklamalısınız. Ayarlar simgesine tıkladıktan sonra, hesap simgesine dokunun. Alt kısımda doğrulama talebi göreceksiniz. Tam isim, kategori ve profesyonel adınızı girerek işlem yapabilirsiniz. Aynı zamanda kimliğiniz ve iş belgeleriniz de yüklemeniz gerekir.

Tüm bu süreç sonrasında, instagram uygun görürse mavi tık almanız söz konusu olacaktır. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi sosyal medya üzerinde kişinin gerçek olduğunu gösteren bir sembol olarak dikkat çeker. Daha çok tanınan marka ve kişiler tarafından talep edilir. Bu sayede kişi sahte ve fake hesaplardan sıyrılarak, kendi adına açtığı gerçek hesap üzerinden işlem yapabilir. Mavi tık almak nasıl olur, mavi tık nedir ve sosyal medyada doğrulanmış hesap nasıl alınır gibi sorulara sizler için yanıt verdik.

Son Eklenen Yazılar

Canlı Destek
Whatsapp