Sosyal medyada başarılı olmanın altın kuralları

Sosyal medyada başarılı olmanın altın kuralları

Sosyal medyada başarılı olmanın altın kuralları

Sosyal medyada başarılı olmak için doğru bir strateji oluşturmak son derece önemlidir. Fakat en başta bu stratejiyi oluşturmak basit olmayabilir. Her mecranın farklı bir amacı olduğunun farkında olarak girişimlerde bulunmak gerekir. Twitter, anlık sohbetler, Linkedin iş bulma ve referans, facebook arkadaşlık ortamı gibi konu başlıkları ile vurgulanabilir. Sosyal medya yönetiminde ana hatları belirlerken tüm bunları göz ardı etmek doğru olmaz. Aynı zamanda takipçi ihtiyaçlarının bilinmesi, bu ihtiyaçlara yönelik neler yapılması gerektiğinin belirlenmesi gibi önemli unsurlar olduğunu dile getirmek gerekiyor.

Sizler için bu yazımızda sosyal medyada başarılı olmanın altın kurallarını aktaracağız. Bu kuralları profesyonel ve disiplinli bir şekilde uygulamanız halinde sonuç almanız son derece basit olacaktır.

Sosyal Medya başarı sırları

Sosyal medyadaki paylaşımların ?’i reklam olmayan içerikler olmasıdır. Geri kalan içerikler reklam içeriği olabilir. İnsanlar sayfasına reklam görmek için girmezler. Bu nedenle fazla reklam sıkıcı ve boğucu olabilir.

Zamanın önemli olduğunun farkında olarak hareket etmek gerekiyor. Twitter Analytics'te hangi paylaşım daha çok görüldüğüne bakmak bu süreçte önemlidir. Aynı zamanda Facebook insights aracı da hangi kitlenin hangi saatte giriş yaptığını gösterir. Bu sayede ortalama belirleyebilirsiniz.

Her süreçte olduğu gibi, bu süreç içinde hedef son derece önemlidir. Bir paylaşımın sizi kurtarması yeterli olmayabilir. Örnek olarak Facebook'ta 2 paylaşım yapmak, Twitter'da ise 6 paylaşım avantajlı olacaktır.

Doğru geri dönüş almak, analizler sonucunda mümkün olur. Sizin takipçilerinizin yönlendirmesi ile hareket etmek gerekir. Sosyal medya takipçileriniz bilginin en önemli kaynağıdır. Sezgisel bir kural olmasının yanında doğru adımlar için onların yönetici, sizin işçi olduğunuzu unutmamanız gerekir.

Sosyal medya dediğimiz zaman akıllara ilk olarak etkileşim gelir. Etkileşim ise iletişim sonucunda meydana gelir. Sosyal medyada sohbet etmek, bir sohbetin içinde yer almak çok önemlidir. Çok fazla kişi ile iletişim içinde olmak zor gelse de, bunu zamanla sisteme döktüğünüz zaman başarının kaçınılmaz olduğunu görebilirsiniz. Çok fazla kurumsal olmadan özgün bir dil kullanmanız başarı sağlar.

Son Eklenen Yazılar

Canlı Destek
Whatsapp